Apteekkipalvelut

Treet-sovellus

Itsehoito- ja reseptilääkkeiden sekä muiden apteekkituotteiden tilaus onnistuu helposti Treet-mobiilisovelluksella. Voit valita kotiinkuljetuksen tai noutaa tilauksen ilman jonotusta. Lue lisää: Treet.

Kotiinkuljetus

Voit tilata lääkkeet ja muut apteekkituotteet kotiinkuljetuksena 15 km säteellä apteekistamme. Tilauksen voi tehdä Treet-sovelluksella, verkkokauppamme kautta apteekkiverkkokauppa.fi tai soittamalla apteekkiin (02) 275 2150 (ppm/mpm). Arkisin ennen klo 15 tehdyt tilaukset pyritään toimittamaan vielä samana päivänä. Kotiinkuljetuksen hinta on 10 €.

Laiva-apteekkitarkastus

Toukokuussa 2015 astui voimaan uusi laki (584/2015) ja asetus (589/2015) laiva-apteekista, joissa alukset luokitellaan neljään alusluokkaan (A-D). Aikaisemman Merenkulkuhallituksen ohjeen mukaiset lääke- ja tarvikelistat on säädöksissä päivitetty ja lainsäädäntöön on lisätty vaarallisia aineita kuljettaville aluksille oma vaatimusosionsa. Pyhän Henrikin apteekista voit tilata laiva-apteekin tarkastuksen sekä pienille kotimaanliikenteessä että isoille kansainvälisillä vesillä kulkeville aluksille. Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina Suomessa laillistettu proviisori. Myös pienemmät laiva-apteekin tarviketäydennykset onnistuvat kauttamme laiva-apteekkivuositarkastusten välillä. Pienet täydennykset voi tehdä näppärästi verkkokauppamme Apteekkiverkkokauppa.fi-palvelun kautta.

Palveluhinnastomme:

Matkakorvaus 0,66 € / km matka-aika apteekilta alukselle veloitetaan tarkastustaksan mukaisesti

 • Laiva-apteekin tarkastus (proviisori) 55 € /h pyöristetään ylöspäin lähimpään puoleen tuntiin
 • Minimiveloitus alusluokan mukaan:
  • Alusluokka A ja B 2,5 h
  • Alusluokka C 2 h
  • Alusluokka D 1 h

Kaikki ylläolevat hinnat ovat ilman arvonlisäveroa (ALV 0%). Vaihtokelpoisten lääkkeiden kohdalla valinta tehdään hinnan ja valmisteen kestoajan perusteella asiakkaan etua ajatellen.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa

Kelakorvaus

Asiakas saa kelakorvauksen ostamistaan kela-korvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä Kela-kortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään 3 kuukauden lääkkeet.

Vuoden 2017 alusta lähtien lääkekorvauksia on saanut vasta 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Kalenterivuosikohtainen 50 euron
alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita. Alkuomavastuuta sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.

Lääkekaton (577,60 euroa/ vuosi, vuonna 2020) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa omavastuuta vain 2,50 euroa lääkettä kohti.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkkeet näin:

 • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
 • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
 • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
 • Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
 • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
 • Ruiskut ja neulat erillään.
 • Elohopeakuumemittarit erillään. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Pyhän Henrikin apteekki

Avoinna:
ma-pe 9-20
la 9-17
su 12-18

Katso sairaanhoitajan vastaanottoajat tästä

puh. (02) 275 2150
sairaanhoitaja: (02) 275 2176

fax (02) 275 2160
info@pyhahenrik.fi
Kalevantie 41
20520 Turku

Vasaramäen sivuapteekki

Avoinna:
ma-pe 9-17

puh. (02) 236 1337

fax (02) 236 2276
apt0658@apteekit.net
Kivikartiontie 1
20720 Turku